cropped-Untitled-1.png

رهپویان افضلی پور

مشاور اقتصادی و کسب و کار
 

تدوین طرح توجیهی، فنی و اقتصادی (امکان سنجی)

با استفاده از طرح مطالعات امکانسنجی(feasibility study) کارآفرینان و صاحبان کسب و کار می توانند قبل از اقدام به تدوین بیزینس پلن های پیچیده، ریسک و منافع موجود در یک سرمایه گذاری را ارزیابی کنند. در واقع امکان سنجی یک بخش اساسی در هر ارزیابی هرگونه سرمایه گذاری جدید است.

طرح توجیهی مطالعه ای در رابطه با عملی بودن یا نبودن یک پروژه است. همچنین ریسک ها و چالش های بالقوه طرح را به سرمایه گذاران معرفی میکند و پس از ارزیابی طرح در صورت اجرایی بودن و به صرفه بودن از نظر اقتصادی برای آن برنامه ریزی می کند.

اجزای یک مطالعه امکان‌سنجی(طرح توجیهی فنی-اقتصادی):

مطالعه امکان‌سنجی شامل یک بررسی جامع از تمامی متغیرهایی است که بر عملی بودن پروژه تأثیر می‌گذارند. هدف از اجرای مطالعه امکان‌سنجی رسیدن به این نتیجه است که آیا یک پروژه امکان‌پذیر است یا نه، بنابراین دخیل کردن عوامل بیشتر می تواند در رسیدن به پاسخ این سوال به شما کمک کند. در حالی که اکثر مطالعات امکان‌سنجی شامل چندین عنصر مشابه هستند، عناصردیگری هم وجود دارد که مختص کسب و کار شما است. برخی از مهمترین این عناصر عبارتند از:

خلاصه مدیریتی

در ابتدای طرح توضیح کلی از پروژه و میزان سرمایه گذاری و شاخص های اقتصادی درج می شود.

مطالعات بازار

به طور کلی مطالعات امکان‌سنجی باید شامل بخشی باشد که یک نمای کلی از بازار پروژه را ارائه می دهد. این بخش شامل برنامه بازاریابی، پتانسیل رشد، وضعیت تولید، ظرفیت بازارهای داخلی و خارجی، رقبای احتمالی و مشتریان هدف است.

مطالعات فنی

در بخش عملیات فن‌آوری، ماشین‌آلات، مواد، پرسنل و سایر مشخصات فنی که در راه‌اندازی یک کسب و کار مشارکت دارند مورد بررسی قرار می گیرد. توضیح داده می شود که پروژه قرار است به چه شکلی تکمیل شود و چگونه به منابع مورد نیاز برای تولید و توزیع محصولات و خدمات مورد نظر دسترسی پیدا خواهیم کرد.

یک طرح توجیهی همچنین باید شامل یک طرح کلی از چگونگی پیش‌بینی سازماندهی مسئولیت‌ها در تیم پروژه باشد. به این منظور برنامه‌های خود را در مورد ساختار سازمانی یا حقوقی و تخصص لازم برای اجرای آنها ذکر کنید.

مطالعات مالی

بررسی می شود که چه مقدار پول برای تأمین اعتبار یک پروژه نیاز است و به چه شکلی قرار است این حمایت مالی تامین شود. سرمایه‌گذاران احتمالی یا سایر منابع درآمدی و نحوه تغییر هزینه و درآمد خود در طول زمان را در نظر گرفته می شود. در این بخش شاخص های مالی و در صورت لزوم شبیه سازی عملکرد طرح برآورد میشود.

جدول زمانی

جدول زمانی درواقع برنامه زمان‌بندی اجرای یک پروژه است که در آن اهداف و نقاطی برای نشان دادن مقدار پیشرفت پروژه درج شده.

 

 

برای سفارش طرح توجیهی با ما تماس حاصل نمایید و یا فرم درخواست مشاوره زیر را تکمیل کنید.