- صفحه اصلی
- خدمات
مشاوره و کوچینگ کسب و کار
خدمات تخصصی کسب و کار
مهاجرت تجاری
- محصولات
- آموزش پلاس
- درباره ما
بیزینس پلن یا طرح تجاری، سندی است که نشان میدهد کسبوکار شما چیست و در چه وضعیتی وجود دارد، چگونه کار میکند و رقبای شما چه کسانی هستند و چگونه کار می کنند؟ کسب و کار شما قرار است چگونه موفق شود!
بیزینس پلن درست مثل یک نقشۀ راه، یک طرح تجاری خوب هم، که کسب و کار شما رو از بیراهه رفتن حفظ میکند و کمک میکند وقت و انرژیتان را در جاهای اشتباه هدر ندهید.
و به طور کلی سه بخش اصلی برای یک بیزینس پلن وجود دارد:
اولین بخش، مفهوم کسب و کار:
که در این قسمت در مورد صنعتی که کسب و کار در آن قرار دارد، ساختار تجاری، محصول یا خدمات خاص و چگونگی برنامهریزی برای موفقیت کسب و کار توضیح داده میشود.
دومین بخش، تحلیل بازار هدف:
که در اینجا مشتریان بالقوه توصیف و تحلیل میشوند که چه کسانی و کجا هستند، چه چیزی باعث میشود آنها از محصولات یا خدمات ما خریداری نمایند و … در اینجا همچنین وضعیت رقبا و چگونگی پیروزی در این بازار رقابتی با استناد بر مزایای رقابتی شرکت ما مشخص میشود. لازم به توضیح است که برای انجام تحلیل محیط و شرایط داخلی و خارجی کسب و کارمان، تجزیه و تحلیل SWOT ابزار مناسبی خواهد بود.
سومین بخش بخش مالی و :
شامل میزان و نحوه درآمد، جریان وجوه نقد، ترازنامه و صورتهای مالی و سایر اطلاعات و تحلیلهای مالی موجود قرار میگیرد. برای نوشتن این بخش ممکن است به کمک حسابدار یا نرمافزار تخصصی نیاز داشته باشید.
اجزای بیزنس پلن (Business Plan)
با شکستن این سه بخش به اجزای کوچکتر و تخصصیتر، یک طرح توجیهی کسب و کار شامل مؤلفههای اصلی زیر خواهد بود:
انواع بیزنس پلن
انتخاب نوع بیزنس پلن مناسب، برای هر کسب و کار بسیار مهم است و بسته به اینکه میخواهید از این طرح چه استفادهای نمایید و بازتاب چه ویژگی از کسب و کارتان باشد و مخاطب آن کیست، میتواند در اندازه و جزییات محتوایی هر بخش متفاوت باشد. از انواع طرح کسب و کار میتوان به موارد زیر اشاره کرد: