cropped-Untitled-1.png

رهپویان افضلی پور

مشاور اقتصادی و کسب و کار
 

روش های تامین مالی

دسته بندی مقالات

خراسان رضوی، مشهد، احمدآباد، خیابان ابوذرغفاری، نبش ابوذرغفاری 33، پلاک 333.1 طبقه سوم

info@rahpooyanafzali.com

09150467326-05138400014

شنبه تا پنجشنبه ساعت 8 الی 16

روش های تامین مالی
204
۱۴۰۱/۰۶/۱۳
ادمین رهپویان

روش های تامین مالی

بنگاه های اقتصادی و موسسات به ویژه بنگاه های فعال در بخش صنعت، برای ادامه فعالیت و توسعه کسب و کار خود نیاز به سرمایه های کلان دارند. . سرمایه از مهم ترین عوامل تولید در هر کسب و کاری است و مدیران و سرمایه گذاران برای تولید محصول یا گسترش کسب و کار خود نیازمند تامین مالی یا تامین سرمایه می باشند. مدیران کسب و کارها برای شروع و ادامه فعالیت خود و در واقع بقای کسب وکار مورد نظر خویش، نیازمند تأمین سرمایه مورد نیاز هستند و بدون تأمین مالی کافی کسب وکارها هرگز به موفقیت نخواهد رسید و کمبود سرمایه گذاری موجب بسیاری از شکست ها در کسب وکارها به خصوص بنگاه های نوپا محسوب میشود.

از این رو میتوان طیف گسترده ای از منابع تأمین مالی را در دسترس کارآفرینان قرار داد. در واقع، تامین مالی به موضوع فراهم کردن سرمایه برای اشخاص، کسب و کارها و دولت ها میپردازد و همچنین دسترسی به سرمایه موجب استفاده از فرصت های رشد در شرایط خوب اقتصادی میشود و در مواجهه با شرایط بد اقتصادی امکان ادامه حیات شرکت را فراهم میکند.

تامین مالی در یک نگاه کلی به معنی جمع آوری پول به منظور سرمایه گذاری در پروژه به طوری که تامین کنندگان پول در نگاه اول به دنبال جریان نقدی به دست آمده از پروژه برای بازپرداخت وام و سپس به دنبال برگشت آورده سرمایه و کسب سود خود می باشد.

برای انتخاب هرکدام از روش های تامین مالی باید منابع مالی و ویژگی های آن ها را و همچنین مصارف مالی مورد نیاز را به درستی بشناسیم.

 

تامین مالی مبتنی بر بدهی

تامین مالی به روش های مبتنی بر بدهی، به معنای اخذ وام از یک منبع خارج از شرکت و با موافقت صاحبان شرکت است. با این امید که پس از استحصال این منابع و انجام فعالیت مورد نظر سود حاصل بیش از مقداری باشد که باید به عنوان بهره به وام دهندگان بازگردانده شود. از سوی دیگر تامین مالی مبتنی بر سرمایه به اینگونه است که فرد در مقابل دریافت منابع و سرمایه مورد نیاز، قسمتی از سود حاصله را به قرض دهنده پرداخت کند. در واقع در این روش، با استفاده از آورده نقدی و غیرنقدی سهامداران و افزودن بر حجم حقوق صاحبان سرمایه در شرکت و یا پروژه، سرمایه مورد نیاز تامین میشود. آورده سهامداران در پیشبرد فعالیت های پروژه مصرف سود حاصل نیز تماما و در آینده، بین سهامداران توزیع میگردد.

انواع اوراق مشارکت، انواع صکوک، تسهیلات بانکی، گواهی سپرده و صندوق های تخصصی از انواع روش های تامین مالی مبتنی بر بدهی است.

تامین مالی مبتنی بر سرمایه

روش های تامین مالی مبتنی بر سرمایه نیز شامل انتشار انواع سهام(عادی و ممتاز) و افزایش سرمایه و سهام پروژه می شود. همچنین روش های ترکیبی مختلفی نیز برای تامین مالی وجود دارد که عبارتند از: انتشار اوراق مشارکت قابل تبدیل و صکوک قابل تبدیل و تامین مالی ساختاریافته از جمله انتشار اوراق مشارکت رهنی و انتشار اوراق بهادار به پشتوانه دارایی ها.

در ادامه مطلب مطالعه مقاله روش های تامین مالی داخلی پیشنهاد می شود.

 

انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز می باشد

مهندس پریسا صادقی هستم دارای تحصیلات کارشناسی ارشد از دانشگاه فردوسی مشهد و مدیر مطالعات سرمایه گذاری شرکت رهپویان افضلی پور که در زمینه انواع طرح های توجیهی و مشاوره سرمایه گذاری فعالیت می کنم.

2 پاسخ به “روش های تامین مالی”

  1. I was pretty pleased to find this great site. I want to to thank you for ones time just for this fantastic read!! I definitely really liked every little bit of it and I have you book-marked to see new stuff in your blog.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *