cropped-Untitled-1.png

رهپویان افضلی پور

مشاور اقتصادی و کسب و کار
 

اطلس سرمایه گذاری

سرمایه گذاری خارجی یکی از عوامل مهم توسعه اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود که تقویت آن باعث ارتقاء سطح تولید، درآمد، رفاه و اشتغال و نیز کاهش فقر خواهد شد. در این راستا آگاهی از میزان منابع و محدودیت های موجود در یک منطقه و الگوی پراکندگی آن و همچنین شناخت زیر ساخت‌ها، مزیت­های آن ها و مخاطرات زیست محیطی سایر عوامل موثر بر سرمایه گذاری و ارتباط بین آنها، نقش موثری در تصمیم‌سازی صحیح و مدیریت منطقی این بخش از اقتصاد کشور را دارد ومدیران را برای رسیدن به تصمیم های بهینه هدایت می کند.

با توجه به این امر، تدوین اطلس سرمایه گذاری برای دستیابی به توسعه اقتصادی و تسهیل فرآیند سرمایه گذاری از طریق معرفی زیرساخت ها و بسترهای لازم و استفاده بهینه از منابع، ظرفیت ها، توانمندی ها و امکانات موجود صورت می گیرد.  

تعریف اطلس

اطلس عبارت است از مجموعه ای از نقشه های هدفمند و منظم براساس داده های موضوعی، اطلاعات مکانی و مقیاس زمانی تدوین و تحلیل شده و به صورت یکپارچه در قالب نقشه.

یکی از کارکردهای اصلی اطلس، امکان مقایسه بین نقشه ها به منظور شناخت همبستگی ها بین آنها است.

اطلس سرمایه گذاری چیست؟

اطلس سرمایه گذاری بانک جامع اطلاعات گردآوری و تحلیل شده قابل به روزرسانی درخصوص منطقه جغرافیایی خاص می باشد که شامل بیان زیر ساخت ها، ظرفیت ها، نیازها و اولویت ها، محدودیت ها،  مزیت ها، قوانین، فرصت ها و فرآیندها و سایر اطلاعات اثرگذار بر جذب سرمایه گذاری که با درنظر داشتن ضرورت های حاکم بر سرمایه گذاری خارجی، علاوه بر تسهیل و تسریع در فرآیند سرمایه گذاری با تحلیل اطلاعات موجود و اهداف تبیین شده، باعث هدایت هوشمند سرمایه گذاران به انتخاب بهترین موقعیت جغرافیایی اجرای پروژه می شود که بهترین شرایط فنی و اقتصادی را برای اجرای طرح موردنظر و بیشترین بازدهی را برای اهداف کلان توسعه کشور و استان دربرداشته باشد.

اهداف اطلس سرمایه گذاری

اهداف اطلس سرمایه گذاری عبارت است از:

_حذف حداکثری استعلامات و مجوزهای لازم در فرایند استقرار طرح سرمایه گذاری

 با بهره­ مندی از آن، سرمایه گذار میتواند فرایند سرمایه گذاری خود را بر اساس نیازهای طرح مورد نظر و با جمع­ بندی اطلاعات دریافتی و توجه به ظرفیت ها و زیرساخت های موجود دراستان ترسیم و برنامه­ ریزی نموده و نهایتاً مناسب­ترین محل را برای استقرار طرح خود انتخاب نماید تا با جلوگیری از انتخاب نا آگاهانه از دلسردی سرمایه گذار و تغییر پیاپی محل اجرای طرح جلوگیری به عمل آورد.

_امکان تصمیم گیری در ایجاد و توسعه زیرساخت های متناسب با ظرفیت موجود در هر منطقه و شناسایی مناطق مستعد و ارتقاءسطح نظارت و کنترل بر سازوکاراقتصادی درسایه اطلس سرمایه گذاری را به مدیران استان خواهد داد.

مزایای اطلس برای سرمایه گذار

_هدایت سرمایه گذار در مسیر برنامه ریزی اقتصاد کلان ملی و بین المللی

_تسهیل فرایند جلب اعتماد و تحقق امنیت سرمایه با استفاده از تصمیم سازی صحیح برای سرمایه گذار

_مسیر یابی فرایند سرمایه گذاری بر اساس خواست و نیاز سرمایه‌گذار

_ارتقاء سهولت دسترسی به اطلاعات به روز شده و شفاف برای سرمایه گذاران

_کمک به مکان یابی اجرای طرح متناسب با تقاضای سرمایه گذار و اقتضای پروژه

_کاهش هزینه های تولید با ارائه سازوکار تخصصی و کارشناسی برای انتخاب محل پروژه